تودشک شهری دردل کویر

تودشک شهری دردل کویرباآب وهوایکوهستانی

تودشک شهری دردل کویرباآب وهوایکوهستانی

نویسندگان

۵ مطلب در مرداد ۱۳۹۱ ثبت شده است






۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۱ ، ۰۴:۳۸
علی عموحیدری





۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ مرداد ۹۱ ، ۰۵:۲۸
علی عموحیدری

با سلام و عرض ادب و احترام و قبولی طاعات و عبادات عزیزان در ماه مبارک رمضان و با تشکر از دوستانی که با نظرات واقعا زیباشون این وبسایت رو همراهی میکنند.

امروز با مطلبی راجع به ماه مبارک رمضان در تودشک خدمت عزیزان هستیم . خواهش میکنم بازم مثل قبل مارو با نظراتتون همراهی کنید.

رمضان، ماه روزه و ماه نهم از ماههای قمری بین شعبان و شوال است، رمضان در لغت‏به معنای تابش گرما و شدت تابش خورشید است. بعضی گویند رمضان به معنی سنگ گرم است که از سنگ گرم، پای روندگان می‏سوزد و شاید ماخوذ از «رمض‏» باشد که به معنی سوختن است چون ماه صیام گناهان را می‏سوزاند به این خاطر، بدین اسم موسوم شده است زیرا ماه رمضان موجب سوختگی و تکلیف نفس است. اما صوم و روزه که در این ماه تکلیف شرعی مسلمانان است عبارت است از احتراز از خوردن و آشامیدن و مفطرات دیگر از طلوع صبح تا غروب.

در قرآن مجید یک بار «رمضان‏» و چهارده بار صوم و صیام و صائمین و صائمات ... آمده است.

از سنوات خیلی قدیم تا حال همیشه در ماه مبارک نماز جماعت در مسجد جامع با برکت تودشک در سه نوبت برگزار میشه و مردم با حضور حداکثری شکوه خاصی به این جمع میدن. صبح های ماه مبارک مردم محله های مختلف همسایه ها رو حالا یا با رفتن درب خونه های همدیگه یا با تلفن زدن (جدیدا) بیدار میکنند. تو این ماه مبارک مردم تا میتونن به همشهریهایی که نیازمندن کمک می کنند . قبل از اذون صبح علی آقا با بلندگوی مسجد سحر خونی رو انجام میده (بماند که اواخر ملت از دست این سحرخونی شاکین!) شبهام بعد از نماز مغرب و عشا توی مسجد جامع محل با آب نبات و خرما از روزه داران ماه مبارک پذیرایی میشه. شور و حال خاص این ماه همیشه تو ذهن همه تودشکی ها وجود داره بخصوص احیای شبهای ماه مبارک با صدای امام جمعه محترم شهر جناب آقای احمدی نسب .

حجه الاسلام والمسلمین احمدی نسب امام جمعه شهر تودشک

>>دانلود فایل صوتی احیا

به سر امد انتظار علی ، در سپیده دم درد و هجرانم

مدارا کن، با من ای کوفه، لحظه ای دیگر ، بر تو مهمانم

بر احوال فاتح خیبر، اشک غم ریزد ، دیده ی محراب

پس از عمری، چشم بیدارم، همچو بخت من ، میرود در خواب

دل تنگم ناله سر داده                  خداحافظ مهر و سجاده

دل شبها ،تا به وقت سحر، شاهد اشکم ، ماه کوفه شده

ندارم کس ،در همه عالم، محرم رازم ، چاه کوفه شده

شد از دود ،اه سینه ی من ، انچنان روی ، اسمان نیلی

ز پیش چشم ترم ،گل چین ، لاله من را ، چیده با سیلی

دل تنگم ناله سر داده                  خداحافظ مهر و سجاده

خودم دیدم ، تیر غصه و غم ، سینه یارم، را نشانه گرفت

به جای لب ، های پیغمبر ، بوسه از دستش ، تازیانه گرفت

کجایی ای یار تنهایم ، تا ز کار علی ، عقده بگشایی

کجایی ای ، سوره ی کوثر ، ساقی کوثر ، شد تماشایی

کجایی ای مهربان من             عزیز قامت کمان من

دل تنگم ناله سر داده            خداحافظ مهر و سجاده

نماز جمعه تودشک نوحه سرایی

»»دانلود فایل تصویری مدیحه سرایی««



,,

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۶ مرداد ۹۱ ، ۱۴:۰۵
علی عموحیدری

درود بر همافران غیور





۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۹ مرداد ۹۱ ، ۰۴:۵۲
علی عموحیدری

امام کاظم (ع) فرمودند: هنگام قیام مهدی (عج) است که اسلام را بر تمامی ادیان حاکم می گرداند.

دلش لک زده بود برای یک مناجات باحال. وقت سحر بود. نشسته بود در سرداب مقدس. صدای مناجاتی دلنواز به گوش می رسید: خدایا! برخی شیعیان ما... گناهان زیادی انجام داده اند. اگر گناهان آنها در ارتباط با توست از آنها در گذر...، آنچه از گناهان آنها در ارتباط با خودشان است خودت بین آنها را اصلاح کن .... و آنها را از جهنم نجات بده.

ملاقات سیدابن طاووس>نجم الثاقب،ص۴۵۵/بحار الانوار، ج۵۳، ص۳۰۲

با سلام و عرض ادب و عرض تبریک ماه مبارک رمضان خدمت دوستان و همراهان عزیز وبسایت تودشک، امروز با معرفی یه بازی جذاب، مهیج و بسیار زیبا به نام پِل و چَفته در خدمت عزیزان هستیم.

با توجه به تقارن فصل تابستان با ماه مبارک رمضان حضور جوانان تودشکی از هر سنی در این بازی چشمگیره و کمتر کسی رو میشه پیدا کرد که یه بار گال های شیرین این بازی رو نخورده باشه.

من از قبل نقشه ای رو آماده کردم که توی اون نحوه چینش افراد در این بازی مشخص شده. پل و چفته به دو صورت رایج هستش که نوع دو بازی کمی باهم تفاوت داره . در یک نوع از دو چوب به عنوان پل و چفته استفاده میشه و در نوع دیگه از چوب و توپ به عنوان چفته و پل استفاده میشه. مد نظر ما در این پست بازی با توپ و چوبه که شباهت های زیادی به بازی بیسبال داره و در منطقه ما زیاد بازی میشه

نقشه ارنج بازیکنان در بازی پل و چفته

در این بازی دو تیم به تعداد مساوی از افراد حاضر تشکیل میشه که یارگیری توسط کاپیتان های دو تیم با شروع فردی که در قرعه کشی هولیش (دو نفر برای انتخاب شروع کننده ابتدا قرارداد می کنند شروع شمارش از چه کسی شروع شود و سپس هر کدام یک عدد دلخواه را نشان میدهند . جمع اعداد معلوم شده بین دو نفر شمارش می شود تا معلوم شود چه کسی آغاز کننده خواهد بود که اصطلاحا در زبان محلی هولیش نامیده می شود.) برنده شده انجام میشه. باز هم برای اینکه مشخص بشه چه تیمی شروع کننده بازیه هولیش بین کاپیتان ها انجام میشه و نهایتا تیم آغاز کننده در بالا و تیم بازنده هولیش روبروی تیم شروع کننده قرار میگیره. قبل از شروع بازی زمین به این صورت آماده سازی میشه که از سنگ و چوب یا بلوک های سیمانی یا یک بشکه بزرگ محلی به نام بوکه ساخته میشه که کل بازی حول این محل انجام میشه. در شکل هم به صورت دایره قرمز رنگ مشخص شده . دور بوکه محوطه ای معمولا به شعاع ۲ یا سه متر به عنوان محوطه جریمه در نظر گرفته میشه که با یک دایره روی زمین مشخص میشه. تیم شروع کننده باید بیرون از محوطه جریمه قرار بگیرند به جز کسی که توپ رو خواهد زد و تیم مقابل روبروی زننده توپ در زمین روبرو آرایش می گیرند.

پل و چفته

توپ زن در محل خود روبروی بوکه قرار میگیره و چفته ای مناسب دست و جسه بدنی خودش انتخاب می کنه معمولا هر چه چفته بلند تر باشه توپ مسیر طولانی تری رو طی میکنه ولی خب از طرفی چفته بلند تر سنگین تره و کنترلش مشکل تر. به طور معمول چفته در دست راست و توپ در دست چپ توپ زن قرار میگیره و توپ زن با زدن توپ به زمین و زدن ضربه به توپ به هنگام بلند شدن توپ از زمین به سمت بازیکنان داخل زمین بازی رو شروع می کنه. بازیکن توپ زن تا ۳ بار مجاز به زدن توپ به زمین برای شروع بازیه و اگر در هر سه بار پرتاب موفقی صورت نگیره بازیکن می سوزه و از دور بازی خارج میشه و نفر بعدی برای توپ زنی وارد محوطه جریمه میشه.

بازیکنان توپ زن

ماده ۱- اگر در هنگام زدن ضربه به توپ چفته از دست بازیکن ضربه زن خارج بشه بازیکن از زمین اخراج میشه این امر اگه به صورت اختیاری انجام بشه نشان انصراف بازیکن توپ زن از ادامه بازیه. به هیچ عنوان توپ زن اجازه زمین گذاشتن چفته رو مگر در زمان تعویض اون نداره.

توپ زن

پس از پرتاب توپ به سمت زمینی که تیم مقابل در اون ارنج شده بازیکنان تیم مقابل بایستی توپ رو هرچه زودتر دریافت و در حالتی که هنوز توپ روی زمین قرار نگرفته و به حالت غلت خوردن در نیومده بلند کنند و به سمت بوکه هدایت نمایند. این کار میتونه توسط یک نفر با پاسکاری به نفرات جلوتر انجام بگیره و در نهایت اگر توپ رو بتونند به حالت زنده به پشت بوکه برسونند بازیکن توپ زن سوخته و نفر بعدی برای توپ زنی باید وارد محوطه جریمه بشه در صورتی که توپ زنده به بازیکنان تیم مقابل نرسید یا در مسیر به پای یکی از بازیکنان برخورد کرد بازیکنان باید از محل برخورد به پا یا از محلی که توپ ساکن شده توپ رو به سمت بوکه پرتاب کنند اگر برخورد کنه بازیکن سوخته و در غیر اینصورت بازی با یه پرتاب دیگه ادامه پیدا میکنه این پرتاب ها تا سه پرتاب ادامه پیدا میکنه و اگر توپزن بتونه سه پرتاب سالم داشته باشه و نسوزه تیم رو زنده می کنه و بازیکنان دیگه که سوخته اند هم یه بار دیگه فرصت توپزنی پیدا می کنند. توپزن میتونه در هنگام پرتاب توپ به سمت بوکه با چفته از بوکه دفاع کنه و توپ تو هوا رو با چفته بزنه و اگر توپ در فاصله ای جلوتر از بوکه به زمین برخورد کنه توپزن بازی رو از اون نقطه که داخل محوطه جریمه هم نیست ادامه میده .

توپ گیران

ماده۲- اگر بعد از پرتاب توپ بازیکنان تیم توپ گیر بتونند توپ رو با یک دریافت پس از پرتاب توی هوا بگیرند این حالت مول گرفتن نامیده میشه و بازیکن توپ زن رو می سوزونه و توپ زن از بازی خارج میشه.

محوطه بازی پل و چفته

ماده ۳- اگر توپ زن در هر نقطه خارج از محوطه جریمه بخواد توپ رو بزنه باید قبل از شروع بازی محوطه ای جهت حفاظت بازیکنان در نظر گرفته بشه و باید از محل پرتاب دور بشن تا به کسی صدمه ای وارد نشه.

توپ زن در حال تعویض چفته

بازی تا سوختن همه توپ زن ها ادامه پیدا میکنه و پس از تموم شدن یارهای تیم توپ زن جای دو تیم عوض میشه و توپ زن ها واسه گال خوردن وارد زمین میشن.

توپ گیر در حال بلند کردن توپ زنده

توپ زن در حال زدن توپ

بوکه و بازیکنان تیم توپزن

بوکه و بازیکنان تیم توپزن

خیلی کم نظر میدینا!!!!!!!!!!!!! نظر یادتون نره خواهشاً



,

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۳ مرداد ۹۱ ، ۲۱:۰۲
علی عموحیدری